Dit hoofdstel met de naam Osaka is een uniek en bijzonder hoofdstel aangezien het in zijn geheel uit lakleer bestaat.
Naast de zwart onderlegde lak neusriem is ook de sperriem, het kopstuk en de bakstukken uit lakleer vervaardigd.
Ook de frontriem heeft lak en heeft daarnaast nog blinkende steentjes.
Het kopstuk is anatomisch gevormd.
Het hoofdstel wordt geleverd met bijpassende anti-slip teugels.
Dit hoofdstel met de naam Osaka is een uniek en bijzonder hoofdstel aangezien het in zijn geheel uit lakleer bestaat.
Naast de zwart onderlegde lak neusriem is ook de sperriem, het kopstuk en de bakstukken uit lakleer vervaardigd.
Ook de frontriem heeft lak en heeft daarnaast nog blinkende steentjes.
Het kopstuk is anatomisch gevormd.
Het hoofdstel wordt geleverd met bijpassende anti-slip teugels.
Wij adviseren de onderstaande matentabel De genoemde maten zijn ondermaten/onderlengtes (gemeten van midden borst horizontaal naar de staart)
Let op vier bijzonderheden hierbij zijn:
De dekens vallen een fractie ruimer dan normaal (shetlanderdekens uitgezonderd).
Halve hals dekens zijn minder geschikt voor paarden met brede schouders/hals.
De stokmaat is niet 100% maatbepalend. Ook de omvang en volume van het paard speelt bij de maatbepaling een rol.
Bij de shetlandermaten is maat 115 hetzelfde als maat 118, maat 125 hetzelfde als maat 127, maat 135 hetzelfde als maat 137, maat 145 hetzelfde als maat 147, maat 155 hetzelfde als maat 157.
Heeft u advies nodig bij het bepalen van de juiste maat, neem dan contact met ons op (06-14875239 of [email protected]).
Wat zijn dat eigenlijk waterdichte dekens? De waterdichtheid van de dekens heeft betrekking op de stof en niet op de gehele deken. De stof is gecoat met materiaal dat deze waterdicht maakt. Het is echter zo dat water kan binnentreden bij de aanhechtingen van de singels, borstsluitingen, staartflap, bies rondom, loopsplitten, ringetjes voor bevestiging van de hals etc. Deze onderdelen kunnen in het fabricageproces niet getapeseald worden. De naden van de deken zijn wel volledig getapeseald.
Boven de 15 graden Celsius is het niet nodig om uw paard een deken op te doen. U kunt er dan natuurlijk wel voor kiezen om uw paard een vliegendeken op te doen die beschermt tegen vliegen, dazen en muggen.
Tussen de 10 en 15 graden Celsius kunt u uw paard een katoenen- of regendeken op doen. Op regenachtige en dagen met veel wind biedt een ongevoerde of 100 grams gevoerde regendeken uitkomst. Let op bij het gebruik van de ongevoerde regendeken dat het buiten niet te warm is. Ondanks het ademend vermogen van de regendeken is het bij een hoge buitentemperatuur mogelijk dat het paard te warm wordt en gaat zweten. We raden dan een katoenen zomerdeken aan.
Bij temperaturen onder het vriespunt raden wij een dikke winterdeken (400 grams) aan, eventueel aangevuld met een gevoerde onderdeken.
Tussen de 0 en 10 graden Celsius is het raadzaam om een winterdeken op te leggen (200, 300, 400 grams). De vulling van de deken zorgt voor isolatie waardoor uw paard lekker warm blijft p deze koude dagen.
Waar moet u op letten bij het bepalen van de dikte van de deken (100, 200, 300, 400 grams)?
Is uw paard geschoren dan raden wij bij koud weer een dikke winterdeken aan omdat het paard zich met zijn eigen vacht immers niet meer warm kan houden.
Heeft uw paard een dikke vacht dan kan uw paard zichzelf warm houden maar dan kunt u uw paard beschermen tegen de regen en wind met een regendeken of dunne winterdeken.
Als uw paard veel buiten staat zonder schuilplaats dan kan hij het sneller koud krijgen bij slecht weer. We raden dan minimaal een regendeken aan.
Als laatste raden wij aan om de koudegevoeligheid van uw paard in de gaten te houden. Een paard heeft het koud wanneer u één of meerdere van de volgende symptomen bij uw paard opmerkt: de oren voelen koud aan, het paard staat ineengedoken, de vacht staat rechtop, het paard rilt en voelt koud aan (ook onder een deken). Oudere paarden, volbloeden en warmbloedige paarden hebben het vaak sneller koud dan koudbloeden zoals Shetlanders, Fjorden etc.
Het wassen in de machine van waterdichte regen- en winterdekens wordt niet aanbevolen, aangezien het wassen de coating van de stof kan aantasten welke zorgt voor de waterdichtheid. Kortom, het gevolg van de (machine)wasbeurt kan zijn dat uw deken niet meer waterdicht is, hetgeen de levensduur van uw deken beperkt. De beste optie voor het wassen van uw regen- of winterdeken is dan ook om deze met de hand te wassen in lauwwarm water met een mild wasmiddel. Zorg eerst dat het meeste vuil is verwijderd met een zachte borstel/bezem. Stop de deken niet in de wasdroger, maar laat de deken in de wind/buitenlucht drogen. Een andere methode is om de deken op te hangen een (was)lijn en een hogedrukreiniger gebruiken om het vuil te verwijderen. Laat de deken vervolgens drogen over de lijn en vouw de deken pas op zodra deze geheel droog is, dit om nare geurtjes en beschimmeling van de deken te voorkomen.